Chobotnice s omáčkou z červeného vína




Suroviny

  • Cibule 3 ks
  • Malé mražené chobotnice 800 g
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Oregano 0.5 lžíce
  • Víno červené 200 ml
  • Bylinky na ozdobu
  • Česnek 4 stroužky
  • Bobkový list 2 ks
  • Rajčata drcená 400 g
  • Cukr krystal 1 lžička
  • Piniové oříšky 50 g

Postup

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme. Chobotnice (kuchyňsky upravené) opláchneme, dáme do hrnce s vodou, přidáme jednu překrojenou cibuli, 2 stroužky česneku a bobkové listy. Mírným varem vaříme asi 60 minut.

  • 2

    Vodu z chobotnic slijeme a necháme je okapat. Pak je nakrájíme na menší kousky a opečeme na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme zbylou na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Vše opékáme ještě asi 2 minuty.

  • 3

    K opečeným chobotničkám přilijeme drcená rajčata a přidáme nasekané oregano nebo rozmarýn a cukr. Vše zalijeme červeným vínem, dochutíme solí a za stálého míchání provaříme asi 5 - 10 minut.

  • 4

    Nakonec chobotničky přiklopíme a dusíme, až omáčka zhoustne a chobotničky změknou. Na talířích je posypeme piniovými oříšky a ozdobíme čerstvými bylinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace