Chodské koláče


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Cukr krupice 50 g
  • Mléko 250 ml
  • Tvarohová náplň 1 dle potřeby

Postup

  • 1

    V míse rozetřeme droždí s cukrem, dvěma lžícemi mouky a čtyřmi lžícemi teplého mléka na kašičku a necháme vzejít kvásek.

    Do kvásku přidáme mouku, špetku soli, rozpuštěné máslo, teplé mléko a vajíčko a vymícháme těsto. Poprášíme moukou a necháme kynout.

    Vykynuté těsto si rozdělíme na 3 - 4 díly, vyválíme na kulaté placky, dáme na vymazaný plech (nebo na pečící papír, na něm to jde i vyválet). Okraje potřeme vajíčkem a zdobíme nádivkami. Zdobíme od středu ke kraji tak, že děláme z různých nádivek kruhy, nebo dle své fantazie. Pečeme ve středně teplé troubě, až zezlátnou okraje.

    Tvarohová náplň: 2 kostky tvarohu smícháme se 100 g cukru a vejcem

    Povidlová náplň: povidla rozředíme na požadovanou hustotu rumem nebo vodou

    Maková náplň: 200 g mletého máku podusíme v 250 ml mléka, přidáme 100 g krupicového cukru, špetku skořice a citronovou kůru. Zahustíme nastrouhaným perníkem, případně piškoty


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace