Chřest s omáčkou choron


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Příloha

  • Mrkev 1 ks
  • Máslo 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Chřest 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Tymián 1 snítka

 

  • Šalotka 2 ks
  • Zeleninový vývar 200 ml
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Brambory 800 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Olej olivový k pokapání

Omáčka

  • Šalotka 3 ks
  • Rajčata konzervovaná krájená 200 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Estragon 4 snítky
  • Máslo 200 g

 

  • Olej olivový 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Ocet vinný 1 lžíce
  • Žloutek 3 ks
  • Zeleninový vývar 50 ml

Postup

  • 1

    Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata i se šťávou, sůl, pepř, vinný ocet a snítky estragonu. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Žloutky dáme do misky a rozmícháme se solí a vývarem. Zahřejeme je v teplé vodní lázni.

  • 2

    Poté k nim postupně přiléváme rozehřáté máslo a mícháme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky přidáme rajčatovou směs a dobře promícháme.

  • 3

    Mrkev a šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme část másla a osmahneme na něm mrkev se šalotkami. Pak přilijeme vývar a společně vaříme asi 10 minut. Přimícháme zbylé máslo a dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Z chřestu odlomíme nebo odřízneme zdřevnatělé konce. Stonky pak oloupeme a přidáme je do pánve k mrkvi. Pozvolna vaříme ještě asi 10 minut.

  • 5

    Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Přendáme je na plech s pečicím papírem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a zakápneme olejem. Pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Chřest podáváme s omáčkou choron a pečenými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace