Chřestové rizoto


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Šalotka 2 ks
  • Chřest zelený 300 g
  • Sůl dle potřeby
  • Sušená rajčata 100 g
  • Bílé víno 100 ml
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Strouhaný parmazán 100 g
  • Cherry rajčátka 200 g
  • Zeleninový vývar 400 ml
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Rýže Arborio 400 g
  • Máslo 100 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Chřest očistíme, zbavíme zdřevnatělých konců a nakrájíme na kousky. Povaříme je asi 5 minut ve 100 ml vývaru. Pak chřest slijeme (vývar uchováme) a necháme okapat.

  • 2

    Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme a opečeme v pánvi na lžíci oleje. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno a zpěníme ji ve velké pánvi na oleji. Pak přisypeme rýži a společně chvíli restujeme.

  • 3

    Rýži zalijeme vínem a vaříme na mírném plameni, dokud se tekutina nevsákne. Poté postupně doléváme vývar a vaříme, dokud není rýže měkká. Pak ji zjemníme máslem a smetanou. Přimícháme chřest a rajčata a ještě chvíli povaříme. Nakonec rizoto dochutíme solí, pepřem a posypeme parmazánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace