Cibulové kroužky z trouby


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kukuřičné lupínky 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Jogurt bílý 250 g
  • Olej rostlinný na potření
  • Máta dle chuti
  • Mouka hladká 130 g
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Vejce 2 ks
  • Cibule 4 ks
  • Smetana zakysaná 200 g

Postup

  • 1

    Cornflakes vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je podrtíme. V misce smícháme 50 g mouky, papriku, sůl a pepř. V jiné misce rozšleháme vejce. Přidáme jogurt a zbylou mouku a vymícháme hustší těstíčko.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a rozebereme na kroužky. Obalíme je nejdříve v ochucené mouce, poté v těstíčku a nakonec v rozdrcených lupíncích.

  • 3

    Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme ho olejem. Vložíme ho do vyhřáté trouby na 200 °C a necháme asi 10 minut rozehřát olej. Pak na plech rozložíme obalené kroužky a pečeme je asi 15 minut. V polovině doby pečení je obrátíme. Hotové kroužky podáváme se smetanou promíchanou s mátou, solí a pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace