Citronové oválky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 25 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Čokoláda hořká 100 g
  • Cukr moučka 125 g
  • Nastrouhaná kůra z bio citronu 1
  • Kypřící prášek 1 lžička

 

  • Máslo 125 g
  • Vejce 1
  • Mouka hladká 200 g

Náplň

  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Slazené kondenzované mléko 150 g

 

  • Máslo 150 g

Nezařazené

  • Bio citron 2
  • Voda 100 ml

 

  • Cukr krupice 100 g

Poleva

  • Bílá čokoláda 50 g

 

Postup

  • 1

    Čokoládu nastrouháme a utřeme s máslem a cukrem do pěny. Pak přidáme vejce, citronovou kůru a prosátou mouku s kypřicím práškem. Vše zpracujeme na pevné těsto, které necháme v chladničce asi hodinu odležet.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme oválky. Rozložíme je na plechy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.

  • 3

    Změklé máslo vyšleháme s kondenzovaným mlékem a citronovou šťávou do pěny. Polovinu oválků potřeme náplní a slepíme se zbylými oválky.

  • 4

    Citrony nakrájíme na tenké plátky. Cukr s vodou přivedeme k varu a přidáme plátky citronů. Na velmi mírné ohni povaříme asi 20 minut. Pak plátky citronů vyndáme z nálevu a necháme okapat. Rozložíme na plechy a v troubě vyhřáté na 100 °C necháme vyschnout.

  • 5

    Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni a oválky ozdobně přestříkáme. Nakonec je ozdobíme kandovanými citrony.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace