Cizrna s pórkem na kari


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cizrna 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Pórek 1 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Smetana na šlehání 100 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Bobkový list 3 ks
  • Cibule 2 ks
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Kari 1 lžíce
  • Citronová šťáva z jednoho kusu

Postup

  • 1

    Cizrnu propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do vody. Slijeme ji, zalijeme čerstvou vodou a přivedeme k varu. Přidáme bobkový list a vaříme asi 60 minut doměkka. Pak cizrnu scedíme.

  • 2

    Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme kari, polovinu cizrny a zalijeme vývarem. Krátce povaříme a hrnec odstavíme. Cizrnu s cibulí rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Poté přidáme do hrnce zbylou cizrnu, pórek a vše společně vaříme 10 minut. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Cizrnu s pórkem rozdělíme do talířů a podáváme např. s pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace