Cizrnové koláčky se špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Cizrna 200 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo na vymazání

 

  • Vejce 2 ks
  • Kypřící prášek 1 lžička
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Mouka hrubá na vysypání

Náplň

  • Česnek 3 stroužky
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Smetana 12 % 250 ml
  • Strouhaný parmazán 80 g

 

  • Cibule 1 ks
  • Špenát mražený 450 g
  • Muškátový oříšek špetka

Postup

  • 1

    Cizrnu propláchneme a přes noc namočíme do vody. Slijeme ji, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Pak ji scedíme, zchladíme a rozmixujeme.

  • 2

    K rozmixované cizrně přidáme vejce, mouku a kypřicí prášek. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Formičky vymažeme máslem, vysypeme moukou a vmačkáme do nich cizrnové těstíčko. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme špenát a česnek a podusíme jej. Vše zalijeme smetanou a krátce povaříme, než se smetana zredukuje na polovinu. Ochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Odstavíme a případnou přebytečnou tekutinu slijeme.

  • 4

    Na předpečené korpusy navrstvíme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným parmazánem a vložíme zapéct do trouby asi na 10 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace