Cizrnový guláš


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cizrna 200 g
  • Cibule 3 ks
  • Kmín drcený 1 lžička
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Brambory 4 ks
  • Celer 0.25 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 4 stroužky
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Mrkev 2 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Cibulová nať 2 ks

Postup

  • 1

    Cizrnu zalijeme studenou vodou a přes noc ji necháme nabobtnat. Druhý den ji v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření ji osolíme. Scedíme ji, vývar si ponecháme.

  • 2

    Cibule s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak je společně s kmínem orestujeme na oleji v pánvi. Vmícháme mletou papriku a protlak. Přilijeme asi 600 ml vývaru z cizrny a základ na guláš přivedeme k varu.

  • 3

    Brambory s kořenovou zeleninou očistíme a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do základu v pánvi. Přidáme nasekanou chilli papričku a bobkové listy.

  • 4

    Zeleninu necháme zvolna vařit. Když je skoro měkká, přidáme cizrnu a nasekanou nať z jarních cibulek. Guláš ještě chvilku povaříme. Dochutíme ho a odstavíme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace