Cizrnový pilaf se zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kroupy 200 g
  • Mrkev 2 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 3 lžíce
  • Koriandr 0.5 lžička
  • Sterilovaná cizrna 250 g
  • Kešu ořechy 100 g
  • Petrželka na ozdobu
  • Sůl dle potřeby
  • Cuketa 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Česnek 6 stroužků
  • Římský kmín 0.5 lžička
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Zeleninový vývar na podlití
  • Arašídy 50 g

Postup

  • 1

    Kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Mrkev, cuketu a papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek pokrájíme na plátky.

  • 2

    Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm mrkev. Přidáme česnek a cibulku a za stálého míchání je necháme zesklovatět.

  • 3

    Přisypeme římský kmín, koriandr a pepř a koření osmahneme. Přisypeme cuketu a papriky. Vše ještě krátce orestujeme.

  • 4

    Přidáme scezenou cizrnu a uvařené kroupy. Vše podlijeme vývarem, osolíme a krátce podusíme. Nakonec přidáme kešu a burské oříšky a směs už jen prohřejeme. Zdobíme nasekanou petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace