Cmunda po kaplicku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 800 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Olej rostlinný na smažení
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 1 ks
  • Zelí kysané 500 g
  • Cukr krupice dle chuti
  • Vejce 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Majoránka dle chuti
  • Česnek 3 stroužky
  • Kmín 1 lžička
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Uzená plec 600 g

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme je a chvilku necháme stát. Pak z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přidáme k nim vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Pánev vytřeme olejem a rozehřejeme. Z těsta na ní upečeme bramboráky. Uchováme je teplé.

  • 3

    Na oleji (2 lžíce) v kastrolu necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli. Vmícháme kmín a přidáme zelí. Pod poličkou ho podusíme doměkka. Dochutíme ho cukrem a odstavíme.

  • 4

    Mezitím omyjeme uzené maso a ve vodě uvaříme doměkka. Pak ho nakrájíme na plátky. Bramboráky naplníme zelím a uzeným masem. Posypeme je nadrobno nasekanou jarní cibulkou a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace