Čočková polévka s vejcem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Čočka 300 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Mrkev 2 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Máslo pomazánkové 30 g
  • Vejce 4 ks

 

  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Mouka hladká 30 g
  • Čabajka 150 g
  • Nať z jarních cibulek

Nezařazené

  • Ocet 60 ml

 

Postup

  • 1

    Čočku propereme a na půl hodiny namočíme do studené vody, aby nabobtnala. Scedíme ji a vodu, ve které bobtnala, si ponecháme.

  • 2

    Cibuli s česnekem oloupeme, mrkev očistíme. Cibuli s česnekem nasekáme nadrobno, mrkev nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme mrkev a orestujeme ji. Pak přilijeme asi 1200 ml vody a přidáme čočku a bobkový list. Vše vaříme, dokud čočka nezměkne.

  • 3

    Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíškou. Rozředíme ji vodou z čočky a přilijeme do hrnce. Polévku vaříme dalších 15 minut. Ke konci přihodíme nadrobno nasekanou cibulovou nať a na malé kostičky nakrájenou klobásu. Polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme se ztraceným vejcem.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu asi 500 ml vody. Vlijeme do ní ocet a necháme ji jen zvolna probublávat. Vejce rozklepneme do misky a opatrně ho vlijeme do vody. Vaříme ho, dokud bílek neztuhne. Vyjmeme ho stejně připravíme i zbylá vejce.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace