Čočková sekaná


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Čočka 500 g
  • Vejce 3 ks
  • Kukuřičné lupínky 80 g
  • Pšeničná krupice 3 lžíce
  • Majoránka 1 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Česnek 6 stroužků
  • Sýr eidam 200 g
  • Strouhanka 3 lžíce
  • Hořčice 2 lžíce
  • Olej rostlinný 6 lžic
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Uvařenou čočku dáme do mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme najemno nasekaný česnek, vejce, nastrouhaný eidam, kukuřičné lupínky, strouhanku, krupici, hořčici, nasekanou majoránku, 3 lžíce oleje, sůl a mletý pepř. Vše důkladně promícháme.

  • 2

    Pokud je směs příliš řídká, přidáme podle potřeby krupici. Podlouhlou formu vyložíme pečicím papírem a vložíme do ní čočkovou hmotu. Na povrchu ji uhladíme a pokapeme zbylým olejem.

  • 3

    Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 30 minut. Hotovou sekanou vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace