Čočkový eintopf s paprikou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 3 ks
  • Sušená rajčata v oleji 100 g
  • Čočka červená 250 g
  • Tymián 1 špetka
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sýr feta 100 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Pórek 0.5 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Zeleninový vývar 750 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Ocet balsamico k pokapání

Postup

  • 1

    Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky s pórkem očistíme a nakrájíme na menší kousky, sušená rajčata pokrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a oleje z nakládaných rajčat. Vsypeme do něj cibuli s česnekem a osmahneme je. Pak přisypeme propláchnutou, dobře okapanou čočku. Orestujeme ji a zalijeme zeleninový vývarem. Čočku necháme zvolna vařit.

  • 3

    Asi po 10 minutách vaření přidáme do hrnce papriky, rajčata, pórek a tymián. Vše vaříme, dokud nejsou čočka i zelenina měkké. Nakonec eintopf osolíme a opepříme. Můžeme ho také dochutit balzamikem. Při servírování ho sypeme rozdrobenou fetou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace