Čokoládové cupcakes


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 12 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 145 g
  • Prášek do pečiva 0.5 sáček
  • Sůl špetka
  • Vejce 1 ks
  • Smetana ke šlehání 120 g
  • Mascarpone 200 g
  • Cukr moučka 2 lžíce
  • Extra Jam višeň
  • Kakao 40 g
  • Jedlá soda 0.25 lžička
  • Třtinový cukr 130 g
  • Máslo rozpuštěné 50 g
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Smetana 33% 100 ml
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Čokoládové hobliny

Postup

  • 1

    >>Extra džem višeň 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Na cupcakes:

    •  145 g hladké mouky
    • 40 g kvalitního kakaa
    • ½ prášku do pečiva (6 g)
    • ¼ lžičky jedlé sody
    • Větší špetka soli
    • 130 g třtinového cukru
    • 1 vejce
    • 50 g rozpuštěného másla
    • 120 ml smetany ke šlehání
    • 50 g hořké čokolády

     

    Na krém:

    • 200 g mascarpone
    • 100 ml smetany ke šlehání 33 %
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • Několik kapek vanilkového extraktu

     

    Na ozdobu:

    • Extra Jam Hamé višeň
    • Čokoládové hobliny

  • 2

    V misce smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a prosejeme.

  • 3

    V druhé misce si promícháme cukr, rozpuštěné máslo, smetanu ke šlehání a vejce.

  • 4

    Obě směsi důkladně promícháme a nakonec přisypeme nasekanou hořkou čokoládu.

  • 5

    Do plechové formy na cupcakes dáme papírové košíčky a naplníme těstem (cca 12 kusů).

  • 6

    Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Cupcakes necháme vychladnout.

  • 7

    Mezitím si v robotu vyšleháme mascarpone se šlehačkou, cukrem a vanilkovým extraktem. Šleháme tak dlouho, dokud nám krém nezačne tuhnout.

  • 8

    Krém přendáme do sáčku se zdobičkou a zdobíme cupcakes.

  • 9

    Nakonec každý cupcake ozdobíme lžičkou džemu a posypeme čokoládovými hoblinami.


Nahrávám