Cuketové lívanečky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cuketa 500 g
  • Sýr tvrdý 100 g
  • Oregano dle potřeby
  • Vejce 2 ks
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Rajče 3 ks
  • Citron 1 ks
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Petrželka dle potřeby
  • Tymián dle potřeby
  • Mouka hladká 150 g
  • Sůl dle potřeby
  • Olej na smažení dle potřeby
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Koriandr 1 ks
  • Ocet balsamico 1 lžíce

Postup

  • 1

    Cukety očistíme, nastrouháme nahrubo a přebytečnou tekutinu vymačkáme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Tvrdý sýr nastrouháme najemno, bylinky opláchneme a nasekáme. V míse smícháme cuketu, cibuli, sýr, bylinky, vejce, hladkou mouku a kypřicí prášek. Vše dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.

  • 3

    Rozpálenou pánev vymažeme olejem. Z připraveného těsta smažíme malé lívanečky (po každé straně asi 3 minuty).

  • 4

    Rajčata a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme šťávu z citronu, nasekaný koriandr, olivový olej a balzamikový ocet. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Rajčatovou salsu podáváme ke smaženým cuketovým lívanečkům.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace