Cukety plněné bulgurem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Bulgur 200 g
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Oregano dle potřeby
  • Vejce 1 ks
  • Citron 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Cuketa 4 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Rajče 2 ks
  • Černý pepř celý dle potřeby
  • Bazalka dle potřeby
  • Sýr ovčí 100 g

Postup

  • 1

    Bulgur nasypeme do vroucí osolené vody, krátce povaříme, odstavíme a vmícháme lžíci olivového oleje.

  • 2

    Cukety očistíme a opláchneme. Podélně je rozřízneme a vydlabeme dužinu. Pak je ogrilujeme na pánvi na straně řezu.

  • 3

    Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na zbylém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, papriku, rajčata, česnek a cuketovou dužinu. Směs dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Promícháme a krátce podusíme.

  • 4

    Do zeleninové směsi vmícháme vařený bulgur, vejce a nastrouhaný sýr. Cukety naplníme směsí a zapečeme asi 20 minut při 200 °C. Hotové cukety ozdobíme citronem a podáváme s jogurtovým dipem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace