Cukety plněné italskou klobásou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 3 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 0.5 ks
  • Italská klobása - Salsiccia 200 g
  • Tymián 2 snítky
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Cherry rajčátka 100 g
  • Zeleninový vývar 100 ml
  • Česnek 4 stroužky
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Olej olivový dle potřeby
  • Bílé víno 100 ml
  • Kulatá cuketa 3 ks

Postup

  • 1

    Kulaté cukety omyjeme a svrchu vodorovně seřízneme. Vydlabeme je a dužinu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Cibuli s česnekem oloupeme, nasekáme najemno a vsypeme do mísy. Přidáme nakrájenou dužinu z cuket, vymačkané klobásy, rajský protlak a lístečky tymiánu. Vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej a připravenou náplň do cuket orestujeme. Pak jí naplníme vydlabané cukety.

  • 4

    Cukety posadíme do pekáčku a podlijeme je trochou oleje. V troubě je při 200 °C necháme péct asi 20 minut. Pak na ně navršíme pokrájená rajčátka, přidáme k nim seříznuté vršky a podlijeme je vínem a vývarem. Vrátíme je do trouby a necháme je dopékat asi 15 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace