Cukety plněné rýží a zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cuketa 2 ks
  • Rýže bílá 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Worcestrová omáčka dle chuti
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej olivový dle potřeby
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • směs mražené zeleniny 150 g
  • Sůl dle potřeby
  • Sýr eidam 100 g

Postup

  • 1

    Cukety omyjeme, osušíme, rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu. Lodičky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je olejem a v troubě je při 180 °C asi 10 minut necháme předpéct.

  • 2

    Rýži propereme a ve vývaru uvaříme na skus. Scedíme ji a necháme okapat.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nasekáme nahrubo a orestujeme na troše oleje v pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou dužinu z cukety a mraženou zeleninu. Směs krátce podusíme. Pak k ní přidáme rýži a dochutíme ji worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.

  • 4

    Cukety naplníme rýžovou směsí. Posypeme je nastrouhaným sýrem a dáme do trouby. V troubě je zapékáme, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace