Daněk na tatranský způsob


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Slanina 50 g
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 0.5 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Olej rostlinný 5 lžic
  • Bobkový list 2 ks
  • Hořčice 1 lžička
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Čerstvé houby 150 g
  • Citron 1 ks
  • Daňčí kýta 800 g
  • Cibule 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Cukr krystal špetka
  • Jalovec 3 kuličky
  • Masový vývar 200 ml
  • Ocet 1 lžička
  • Brusinky 60 g
  • Rozmarýn dle chuti

Postup

  • 1

    Maso dobře očistíme a odblaníme. Slaninu nakrájíme na hranolky, maso jimi prošpikujeme a kýtu osolíme. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, celer na menší kousky a cibuli na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme tři lžíce oleje a maso ze všech stran opečeme.

  • 2

    Přidáme nakrájenou zeleninu a vše orestujeme. Pak maso přiklopíme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zeleninu zaprášíme moukou, přidáme jalovec, bobkový list a lžičku hořčice.

  • 3

    Zalijeme vývarem a smetanou. Podle chuti přidáme cukr, sůl, ocet a povaříme. Nakonec vše rozmixujeme nebo propasírujeme.

  • 4

    Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na zbylém oleji v hlubší pánvi. Měkké houby zalijeme omáčkou, vložíme do ní maso a vše už jenom prohřejeme. Na plátky nakrájené maso podáváme přelité omáčkou a doplníme citronem, brusinkami nebo brusinkovou marmeládou a dozdobíme rozmarýnem. Podáváme s bramborovými noky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace