Delikátní brusinkový dort


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 3 hrnky
  • Sůl 1 špetka
  • Cukr krupice 1 hrnek
  • Mléko 1 hrnek
  • Voda 1 hrnek
  • Citronová kůra 1 ks
  • Jogurt bílý 1 ks
  • Extra Jam rybízový Hamé 1 ks
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Cukr hnědý 1 hrnek
  • Máslo 200 ml
  • Vejce 6 ks
  • Brusinky 1 hrnek
  • Likér 1 dle chuti
  • Cukr moučka 3.5 hrnky
  • Vanilkový extrakt 2 lžičky

Postup

  • 1

    Rybízový džem + brusinky + cukr + voda + kůra + máslo + hnědý cukr + likér a vanil. Extrakt – vše postupně zahříváme. Brusinky před přidáním dostatečně posekáme na drobno. Až se vše spojí, tak trochu zchladit a vyšlehat do jemné pěny.

    Dortík:

    Máslo + mouka + PDP + trochu soli postupně mixérem šleháme – postupně přidat máslo. Dále přidat cukr + žloutky + pom. Kůru + vanil. Extrakt.

    Mléko a jogurt si smícháme v samostatné misce + přidat žloutky.

    Ve šlahači udělat sníh z bílků. 2/3 sněhu vmíchat do těsta. Ke zbytku přišlehat hnědý cukr. Necháme chvíli ztuhnout v lednici.

    Těsto pečeme zhruba 25-30minut. Upečeme dvě placky.

    První placku pomažeme brusinkovým pyré – které jsme si udělali. Položíme druhou placku. Pomažeme zbylým brusinkovým pyré. Ozdobíme vyšlehanými hnědými bílky. Jak z boku, tak z horní části, jak se nám líbí! A teď už jen dobrou chuť!


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace