Dětská pizza se šunkou a sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Droždí 20 g
  • Cukr moučka 0.5 lžíce
  • Mouka hladká 500 g
  • Oregano 1 lžička
  • Sýr mozzarella 400 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Žampióny 100 g
  • Bylinky na ozdobu
  • Voda 250 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Rajčata drcená 250 g
  • Bazalka dle chuti
  • Šunka 100 g
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Cherry rajčátka 100 g

Postup

  • 1

    Droždí rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme cukr, sůl, olej a promícháme. Přisypeme mouku a těsto důkladně propracujeme. Přikryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

  • 2

    Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme z nich bochánky a necháme opět kynout. Mezitím připravíme směs na potírání pizzy. Drcená rajčata rozmixujeme, přidáme oregano, bazalku, sůl.

  • 3

    Mozzarellu nastrouháme, šunku nakrájíme na proužky, očištěné žampiony a zeleninu na plátky.

  • 4

    Z nakynutých bochánků vyválíme placky a položíme je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rajčatovou omáčkou, posypeme u mozzarelou a poklademe připravenou šunkou, žampiony a zeleninou.

  • 5

    Vložíme do trouby a pečeme při 250 °C asi 6 - 8 minut. Ozdobíme bylinkami a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace