Divoká rýže s dýní


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže divoká 300 g
  • Dýně máslová 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Dýňová semínka pražená 50 g
  • Koriandr 1 svazek
  • Sůl dle potřeby
  • Čerstvé houby 200 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 2 lžíce
  • Olej sezamový 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Rýži uvaříme ve slané vodě, podle návodu na obalu doměkka. Scedíme ji a necháme okapat.

  • 2

    Dýni očistíme a dužinu nakrájíme na větší kostky. Houby očistíme, nožičky nakrájíme na drobné kousky, kloboučky na proužky.

  • 3

    Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme podélné na tenké plátky. V hlubší pánvi (nejlépe woku) rozehřejeme olej a cibuli a česnek necháme zesklovatět. Přidáme dýni, houby, orestujeme a zalijeme sójovou omáčkou.

  • 4

    Přidáme vařenou rýži, promícháme a dusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme dýňová semínka, sezamový olej, nasekaný koriandr a dochutíme solí a pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace