Domácí limetková zmrzlina s malinovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Připravte si domácí zmrzlinu se skvělou osvěžující chutí a minimem surovin. Zvládnete to hravě i bez zmrzlinovače. Jen si nařiďte minutku a nezapomeňte chodit míchat, aby byla zmrzlina nadýchaná.

Suroviny

  • Cukr moučka 130 g
  • Kůra z limetky 2 lžíce
  • Hot fruits s malinami od Hamé 1 ks
  • Smetana ke šlehání 360 ml
  • Šťáva z limetky 80 ml

Postup

  • 1

    Do mělké plastové nádoby s víkem dejte šlehačku a cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimíchejte limetkovou šťávu a kůru, smetana se trochu zahustí.

  • 2

    Zmrzlinu přestěhujte do mrazáku, začíná proces míchání. Zhruba každých 30 minut je potřeba směs pořádně promíchat metlou, aby se rozbily zmrazky. Po 2 až 3 hodinách můžete obal zavřít k finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.

  • 3

    Nebuďte překvapeni, že zmrzlina ani po celonočním mrazení nebude úplně tvrdá. Její textura je lehká a vzdušná. Díky tomu se dobře nandává a ještě lépe mlsá. Zmrzlinu podávejte přelitou malinovým HOT Fruit Hamé Sweet.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace