Domácí müsli




Suroviny

  • Olej slunečnicový 4 lžíce
  • Mandle 100 g
  • Rozinky 50 g
  • Teplá voda 100 ml
  • Ovesné vločky 300 g
  • Med 50 g
  • Sezamová semínka 50 g

Postup

  • 1

    Nevyhovuje vám nabídka müsli na trhu? Není nic jednoduššího, než si připravit vlastní přesně podle vašich chuťových pohárků. Inspiraci najdete v uvedeném receptu.

    Než začnete s přípravou směsi, předehřejte troubu na 150 °C. Smíchejte vodu s medem a olejem a nalijte do suché směsi – míchejte tak dlouho, až se tekutina vsákne. Vložte na plech s pečícím papírem a pečte cca 30-45 minut za občasného míchání. Hotové pak uchovávejte v uzavřené nádobě.

    Receptu se nemusíte striktně držet, ale můžete semínka nahradit třeba vlašskými ořechy, rozinky sušenými brusinkami, ovesné vločky pohankovými, přidat skořici, atd. Namísto teplé vody zkuste jablečný, pomerančový nebo třeba hruškový džus. V tom případě pak ale dejte pouze poloviční dávku medu.

    Po smíchání s mlékem, jogurtem či žervé máte rychlou a velmi zdravou svačinu či snídani.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace