Domácí pizza s prosciuttem a rukolou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 500 g
  • Droždí 20 g
  • Himalajská sůl
  • Oregano 1 lžička
  • Mozzarela 200 g
  • Prosciutto 100 g
  • Bazalka hrst lístků
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Voda 250 ml
  • Rajčatové pyré OTMA 1 plechovka
  • Sůl
  • Žampióny 3 ks
  • Rukola hrst
  • Sýr parmezán 40 g

Postup

  • 1

    >>Rajčatové pyré 190g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Na těsto:

    • 500 g hladké mouky
    • 1 lžíce olivového oleje extra virgin
    • 20 g čerstvého droždí
    • 250 ml vody
    • himalájská sůl

    Na pizzu:

    • 1 rajčatové pyré Otma (190 g)
    • 1 lžička oregana
    • sůl
    • 200 g mozzarelly
    • 3 - 4 střední žampiony
    • 100 g prosciutta
    • hrst rukoly
    • několik lístků bazalky
    • 40 g strouhaného parmazánu

  • 2

    Droždí si rozpustíme ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujeme hladké těsto. Vzniklé těsto dáme do fólie a necháme odležet (nejlépe několik hodin v lednici).

  • 3

    Těsto si vyválíme (obdélník nebo kruh - můžeme i rozdělit na dva díly). V misce si smícháme rajčatové pyré s oreganem a trochou soli. Touto směsí potřeme vyválené těsto. Poklademe natrhanou mozzarellou a na plátky nakrájenými žampiony.

  • 4

    Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.

  • 5

    Nakonec na pizzu poklademe natrhané prosciutto, bazalku, rukolu a posypeme parmazánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace