Domažlické vepřové ragú


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 2 ks
  • Vepřová plec 800 g
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 4 ks
  • Hrášek sterilovaný 150 g
  • Sádlo 1 lžíce
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Vejce uvařené natvrdo 2 ks

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme dorůžova. Přidáme očištěné a na kostky nakrájené vepřové maso a vše osmažíme. Maso zaprášíme mletou paprikou, osolíme a promícháme. Zalijeme částí vývaru a pozvolna dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a za stálého míchání zalijeme zbytkem vývaru. Přivedeme k varu a asi 15 minut provaříme.

  • 3

    Nakonec maso zjemníme smetanou a do směsi vložíme nakrájené sterilované okurky, nakrájená vařená vejce a hrášek. Krátce společně povaříme a podle chutí přisolíme. Hotovou směs podáváme s těstovinami nebo dušenou rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace