Dort Borůvkový


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Bílek 6 ks
  • Mouka hladká 75 g
  • Žloutek 6 ks
  • Borůvky 100 g
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Šlehačka 1 ks
  • Krupice 75 g
  • Cukr moučka 210 g
  • Voda 2 lžičky
  • Citronová kůra 1 dle potřeby
  • Džem 1 dle potřeby
  • ořechy mleté 75 g

Postup

  • 1

    Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Smícháme mouku, krupici, ořechy a citronovou kůru. Ušleháme sníh z bílků a střídavě jej s moukovou směsí zamícháme do žloutkového základu.

    Dort pečeme ve formě, kterou vyložíme alobalem a vymastíme sádlem nebo jiným tukem. Pečeme asi 3/4 hodiny ve středně vyhřáté troubě - asi na 150 °C. Zkoušíme špejlí, jestli je dort uprostřed dost propečený. Plníme krémem, na jaký jsme zvyklí. Džem Hamé Borůvka je nejidealnější :o)


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace