Dort pro vnučku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr moučka 30 g
  • Máslo 100 g
  • Voda 150 ml
  • Cukr moučka 250 g
  • Prášek do pečiva 0.5 ks
  • Kakao 1 dle potřeby
  • Vejce 7 ks
  • Čokoládová poleva 1 dle potřeby
  • Extra Jam rybízový Hamé 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku s přáškem do pečiva a vodu. Vyšleháme sníh z bílků, který nakonec zlehka vmícháme do těsta.

    Těsto vlijeme do dortové formy a upečeme.

    Vychladlý korpus rozřízeneme, potřeme džemem, na který rozetřeme máslový krém a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Krém připravíme vyšleháním másla a cukru, pro kakaový krém přidáme kakao dle chuti.

    Dort polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme dle fantazie.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace