Dortíčky z červené řepy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 16 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Červená řepa 250 g
  • Cukr moučka 200 g
  • Citronová kůra 1
  • Vlašské ořechy 150 g
  • Nastrouhané suchary 150 g

 

  • Vejce 5
  • Citronová šťáva 1
  • Rozdrcený hřebíček 1
  • Mandle 100 g
  • Kypřící prášek 0.5 sáček

Nezařazené

  • Tuk na vysypání
  • Malinový džem 100 g

 

  • Mouka hrubá na vysypání
  • Pražené plátkové mandle na ozdobu

Poleva

  • Cukr moučka 150 g

 

  • Šťáva z řepy 6 lžic

Postup

  • 1

    Řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a 2 lžícemi vody do pěny. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme citronovou kůru i šťávu, hřebíček, nastrouhané ořechy a mandle a nakonec suchary s kypřicím práškem.

  • 2

    Vše zlehka promícháme a naplníme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 50 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku a pak vykrájíme kolečka.

  • 3

    Z cukru a šťávy z řepy utřeme polevu. Polevou potřeme povrch poloviny koleček. Než poleva zaschne, ozdobíme je mandlemi. Pak potřeme neozdobená kolečka malinovým džemem a slepíme je s kolečky s polevou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace