Durynské klopsy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mouka hladká 30 g
  • Máslo 30 g
  • Vejce 1 ks
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Kořenící směs na mleté maso 3 lžičky
  • Kmín drcený špetka
  • Sůl dle potřeby
  • Žloutek 1 ks
  • Maso mleté 600 g
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 2 ks
  • Hořčice plnotučná 1 lžíce

Postup

  • 1

    Do hrnku nalijeme trochu studené vody (asi 50 ml). Přisypeme kořenicí směs pro mletá masa a necháme ji rozpustit. Přidáme vejce a rozšleháme ho.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté maso. Přidáme lžíci hořčice a drcený kmín. Vše zalijeme kořenicí směsí a důkladně promícháme. Vlhkýma rukama vytvarujeme z masové hmoty větší kuličky (asi 12 kusů). Vhodíme je do osolené vroucí vody a na mírném ohni necháme vařit 12-15 minut. Vařené klopsy vyjmeme z hrnce, necháme okapat a uchováme teplé.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji asi 600 ml vývaru z masových kuliček, dobře rozšleháme a 15 minut povaříme.

  • 4

    Okurky nakrájíme na kostičky a přidáme je do omáčky. Omáčku odstavíme a zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně. Klopsy rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme s brambory nebo pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace