Dušené kuře se zeleninovou rýží


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kuře 1 ks
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Rýže bílá 200 g
  • Šalotka 1 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Zeleninový vývar 1 l
  • nakládaná zelenina 300 g

Postup

  • 1

    Očištěné kuře rozdělíme na porce, odstraníme kůži, osolíme a dozlatova opečeme na rozehřátém oleji s trochou másla. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, orestujeme dozlatova, podlijeme třetinou vývaru a na mírném ohni dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Rýži propláchneme ve vodě a necháme okapat. Očištěnou a najemno nakrájenou šalotku orestujeme na tuku. Přidáme rýži, krátce orestujeme, vmícháme zeleninu a podlijeme zbytkem vývarem. Podle chuti osolíme.

  • 3

    Během vaření rýži občas promícháme. Když se vývar odpaří na stejnou úroveň jako rýže, zmírníme teplotu na minimum, rýži už nemícháme a přiklopíme pokličkou. Ryži necháme na sporáku ještě asi 10 minut, pak odstavíme a necháme ještě dalších 10-15 minut dojít pod poklicí. Kuře podáváme se zeleninovou rýží, přelitou výpekem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace