Dvoubarevné věnečky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 30 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Vejce 1
  • Mléko 2 lžíce
  • Cukr moučka 100 g
  • Máslo 200 g
  • Kakao 20 g
  • Citronová kůra 1 lžička

Postup

  • 1

    Mouku smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme změklé máslo a vejce a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Těsto rozdělíme na poloviny. Do jedné zapracujeme kakao a mléko, do druhé vanilkový cukr a citronovou kůru. Obě těsta uložíme na hodinu do lednice.

  • 3

    Těsta rozdělíme na menší kousky a vyválíme z nich pramínky. Pak spolu stočíme vždy jeden světlý a jeden tmavý pramínek a vytvarujeme z nich kroužek.

  • 4

    Kroužky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě je při 180 °C necháme péct asi 10 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace