Dýňová ratatouille


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Dužina máslové dýně 500 g
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Tymián 1 snítka
  • Rajský protlak 1 lžíce
  • Pomerančová kůra 1 lžička
  • Med 1 lžička
  • Šalotka 2 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Rozmarýn 1 snítka
  • Víno bílé 100 ml
  • Pomerančová šťáva 1 lžíce
  • Cayenský pepř špetka

Postup

  • 1

    Dýni a papriky nakrájíme na stejně velké kostičky. Šalotku i česnek nasekáme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do něj šalotky, česnek, tymián, rozmarýn a nakrájenou papriku. Opékáme asi 5 minut. Pak přidáme kostičky dýně a krátce orestujeme.

  • 3

    K zelenině přidáme rajčatový protlak, víno, pomerančovou kůru i šťávu a 5 minut dusíme. Pak vyndáme bylinky, dochutíme medem, solí a pepřem. Podáváme s bagetou nebo jako přílohu k rybě nebo masu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace