Dýňové noky se šalvějí a liškami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Příloha

  • Lišky 100 g
  • Máslo 30 g
  • Sušené chilli papričky 1 na ozdobu

 

  • Šalvěj lístek
  • Olej olivový 50 ml

Těsto

  • Dýně máslová 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl dle potřeby

 

  • Brambory 500 g
  • Mouka hladká 200 g

Postup

  • 1

    Dýni podélně rozpůlíme a vydlabeme semínka s dužinou. Na pekáč pokrytý pečicím papírem položíme dýni řezem nahoru a vedle ní rozložíme neoloupané syrové brambory. Vložíme společně do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut, dokud není zelenina měkká.

  • 2

    Vychladlou dýni oloupeme a dužinu vložíme do mísy spolu s oloupanými brambory, vejcem, moukou a vytvoříme těsto, které ochutíme solí i pepřem.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme válečky a nožem je rozkrájíme na kousky, do kterých vidličkou obtiskneme vzor. Noky vaříme asi 3 minuty v osolené vroucí vodě, než vyplavou na hladinu.

  • 4

    Lišky i šalvěj společně restujeme na přepuštěném másle smíchaným s olivovým olejem. Až jsou houby měkké, do pánve přisypeme i noky. Podáváme se sušenými proužky chilli papriček.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace