Dýňový pilaf s brusinkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Dýně hokkaido 300 g
  • Rýže divoká 350 g
  • Cibule 1
  • Sušené brusinky 60 g
  • Pepř mletý barevný
  • Petrželka 8 snítek
  • Olej olivový
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Mandle 50 g
  • Sůl
  • Citronová šťáva 1

Postup

  • 1

    Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostky. Rozložíme je na plech, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C asi 10 minut. Po upečení troubu vypneme a dýni necháme uvnitř, aby zůstala teplá.

  • 2

    Mezitím orestujeme rýži v kastrůlku na 3 lžících olivového oleje a pak ji zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou asi 12 minut, po uvaření necháme 5 minut odstát.

  • 3

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, mandle nasekáme nahrubo. Cibuli orestujeme ve větší pánvi dozlatova. Pak přidáme mandle, rýži i dýni. Vše společně opečeme. Nakonec vsypeme sušené brusinky a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace