Dýňový závin se špenátem a fetou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Cibule 1 ks
  • Sýr feta 200 g
  • Máslo 30 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby

 

  • Dýně máslová 500 g
  • Špenátové listy 300 g
  • Sůl dle potřeby
  • Muškátový oříšek špetka

Nezařazené

  • Mouka špaldová 300 g
  • Žloutek 3 ks
  • Vejce 1 na potření

 

  • Olej slunečnicový 5 lžic
  • Sůl 0.5 lžička
  • Dýňová semínka 1 na posypání

Postup

  • 1

    V míse promícháme mouku se slunečnicovým olejem, 3 žloutky a solí. Po lžících přidáváme studenou vodu tak, aby vzniklo hladké elastické těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minut odpočinout do ledničky.

  • 2

    Cibuli očistíme a nasekáme na jemno. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na kostičky. Sýr feta nakrájíme na kousky. Špenát omyjeme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Pak přidáme dýni a opékáme ji, než mírně změkne. Přimícháme špenát, fetu a ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.

  • 4

    Z těsta rozválíme obdélníkový plát. Doprostřed rozložíme náplň, okraje přehneme směrem dovnitř a zarolujeme. Závin přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pak jej potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme dýňovými semínky a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme asi 35 minut dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace