Exotické ovoce na grilu




Suroviny

  • Pomeranč 2 ks
  • Avokádo 1 ks
  • Nashi 2 ks
  • Limetka 2 ks
  • Máta 1 snítka
  • Physalis na ozdobu
  • Mango 1 ks
  • Papája 1 ks
  • Ananas 1 ks
  • Med 200 g
  • Javorový sirup k pokapání

Postup

  • 1

    Pomeranče, mango, avokádo, papáju a nashi omyjeme a osušíme. Z manga i avokáda odstraníme pecku, papáju a nashi rozpůlíme a odstraníme semínka, z ananasu odřízneme část s listy. Část připraveného ovoce nakrájíme na menší kousky, které střídavě napíchneme na špejle. Zbylé ovoce nakrájíme na plátky.

  • 2

    Z limetek vymačkáme šťávu. Mátu omyjeme a nasekáme nadrobno. Limetkovou šťávu a mátu promícháme s medem. Špízy posypeme plátkovými mandlemi a potřeme je, stejně jako plátky ovoce, medovou směsí.

  • 3

    Grilujeme asi 5 minut - opatrně otáčíme a dáme pozor, aby se ovoce nerozpadlo. Ovoce rozdělíme na talířky a můžeme je přelít javorovým sirupem nebo medem a ozdobíme physalisem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace