Exotický rýžový salát s tuňákem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže dlouhozrnná 200 g
  • Tuňák ve vlastní šťávě 2 konzervy
  • Cherry rajčátka 250 g
  • Citronová šťáva
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Pažitka na posypání
  • Sůl
  • Červená cibule 1
  • Banán 2
  • Pepř mletý černý
  • Mletá paprika sladká 2 lžičky

Postup

  • 1

    Rýži propereme pod tekoucí vodou. Vsypeme ji do kastrolu s 300 ml osolené vroucí vody. Přiklopíme ji a na velmi mírném ohni ji necháme bez míchání dusit. Když je na skus měkká, odstavíme ji a vidličkou načechráme.

  • 2

    Tuňáka vyklopíme z konzervy do sítka a necháme odkapat nálev. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné měsíčky. Rajčátka opláchneme a překrojíme napůl. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.

  • 3

    Rýži vsypeme do mísy. Přidáme tuňáka, cibuli, rajčátka a banán. Vše osolíme, opepříme a promícháme.

  • 4

    Nálev z tuňáka promícháme s olejem a mletou paprikou. Dip dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Salát jím při servírování přeléváme. Sypeme petrželkou nebo pažitkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace