Falafel s omáčkou tahini


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cizrna 300 g
  • Česnek 6 stroužků
  • Petrželka 1 svazek
  • Kypřící prášek 0.5 sáček
  • Šťáva z citronu 1 z jednoho kusu
  • Pasta tahini 150 ml
  • Smetana 2 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Chilli paprička 2 ks
  • Koriandr mletý 1 lžička
  • Sůl dle potřeby
  • Olej olivový dle potřeby
  • Římský kmín mletý 2 lžičky

Postup

  • 1

    Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pak ji přecedíme a rozmixujeme. Cibuli a 3 stroužky česneku oloupeme, chilli papričky očistíme a vše nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Vše přendáme do mixéru, přidáme nasekanou plochou petrželku a římský kmín a rozmixujeme.

  • 3

    Rozmixovanou zeleninu přidáme k cizrně společně s koriandrem, kypřicím práškem a špetkou soli. Dochutíme citronovou šťávou z půlky citrónu a důkladně promícháme.

  • 4

    Z cizrnové hmoty tvoříme navlhčenýma rukama kuličky. Osmažíme je v dostatečném množství olivového oleje. Hotové kuličky pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme je teplé i studené s omáčkou tahini, kterou připravíme promícháním sezamové pasty s utřeným česnekem (3 stroužky), citronovou šťávou (1-2 lžíce), nasekanou petrželkou a smetanou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace