Falafel se špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cizrna 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Vejce 2 ks
  • Koriandr mletý 2 lžičky
  • Petrželka 4 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Špenát mražený 500 g
  • Dýňová semínka pražená na posypání
  • Bílý chleba 2 plátky
  • Česnek 7 stroužků
  • Cayenský pepř 0.5 lžička
  • Římský kmín mletý 1 lžíce
  • Olej olivový dle potřeby
  • Strouhanka dle potřeby
  • Smetana 300 ml
  • Slunečnicová semínka na posypání

Postup

  • 1

    Cizrnu propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Pak vodu slijeme, cizrnu znovu zalijeme studenou vodu a mírným varem vaříme asi hodinu doměkka. Chleba namočíme do studené vody. Uvařenou cizrnu přecedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme.

  • 2

    Chleba vymačkáme a přidáme k cizrně. Jednu cibuli a tři stroužky česneku nasekáme najemno a promícháme s cizrnovou kaší. Přidáme vejce, koření, nasekanou petrželku a osolíme. Důkladně promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a necháme asi 10 minut odležet. Ze směsi vytvoříme malé placičky. Opečeme je na rozpáleném oleji po každé straně asi 1-2 minuty dozlatova.

  • 3

    Ze špenátu vymačkáme přebytečnou vodu. Zbylou cibuli a česnek nakrájíme a necháme zasklovatět na oleji. Přidáme špenát, zalijeme ho smetanou a povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Špenát přendáme do zapékací mísy, položíme na něj falafel a posypeme semínky. Zapékáme asi 10-15 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace