Falešná svíčková s houbami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Celer 0.25 ks
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Černý pepř celý 5 kuliček
  • Tymián 1 špetka
  • houby naložené 200 g
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Vývar 350 ml
  • Nové koření 3 kuličky
  • Bobkový list 2 ks
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Ocet lihový dle chuti

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme. Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme kořenovou zeleninu a orestujeme ji. Vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Do kastrolu přidáme koření a zeleninu vaříme asi 15 minut doměkka.

  • 3

    Zeleninu s vývarem rozmixujeme. Naložené houby vyjmeme ze skleničky a přidáme do omáčky. Asi 5 minut je necháme povařit.

  • 4

    Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a ještě 5 minut povaříme. Dle chuti ji přikyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem. (Pozn.: pokud chceme přípravu zjednodušit, použijeme místo čerstvé zeleniny sterilovanou směs, např. Halali.)


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace