Fenyklový koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Fenykl 2 ks
  • Olej rostlinný 30 ml
  • Vejce 3 ks
  • Smetana 12 % 120 ml

 

  • Paprika žlutá 1 ks
  • Rajče 3 ks
  • Smetana zakysaná 150 g
  • Česnek 2 stroužky

Těsto

  • Mouka hladká 250 g
  • Máslo 120 g
  • Smetana zakysaná 2 lžíce

 

  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 1 ks

Nezařazené

  • Bylinky na ozdobu

 

Postup

  • 1

    V míse smícháme prosátou mouku se solí, přidáme pokrájené změklé máslo, vejce rozmíchané se smetanou. Zpracujeme na vláčné těsto, zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto rozválíme na kruh o něco větší než je horní okraj formy. Formu vytřeme máslem, přendáme do ní těsto, přitiskneme ke stěnám a přesahující okraje ořízneme. Dno propícháme vidličkou, zakryjeme pečicím papírem a zasypeme vrstvou suchých fazolí.

  • 3

    Korpus vložíme do trouby rozpálené na 210 °C. Po deseti minutách teplotu snížíme na 180 °C a pečeme, dokud okraje nezačnou zlátnout. Korpus vyndáme, odstraníme fazole a pečicí papír. Okraje koláče zakryjeme alobalem.

  • 4

    Fenykl a papriku očistíme. Fenykl nakrájíme na dílky, krátce je z obou stran opečeme na oleji a rozložíme na upečený korpus. Papriku nakrájíme na kostky a také zprudka opečeme. Rajčata nakrájíme na šestiny a společně s paprikou přidáme na koláč. Vše zalijeme osolenou směsí vajec, zakysané a sladké smetany a utřeného česneku. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C a pečeme asi 30 minut, dokud zálivka neztuhne. Pak ho ozdobíme čerstvými bylinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace