Fíkové dortíčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 24 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Bílek 8
  • Mouka hladká 70 g

 

  • Cukr krupice 170 g
  • Lískový oříšek 70 g

Náplň

  • Cukr moučka 100 g
  • Brandy 2 lžíce

 

  • Máslo 250 g
  • Fíkový džem 100 g

Nezařazené

  • Bílá čokoládová poleva 200 g
  • Čerstvé fíky na ozdobu

 

  • Červené potravinářské barvivo

Postup

  • 1

    Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Pak lehce vmícháme mouku a najemno nastrouhané oříšky. Hmotu rozdělíme na dva díly a každou část rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 2

    Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 8 minut. Po upečení stáhneme korpusy i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Pak odtrhneme papír a každý korpus vodorovně rozřízneme, takže vzniknou 4 pláty.

  • 3

    Změklé máslo nakrájíme na kousky a vyšleháme s cukrem a brandy dohladka. Všechny pláty potřeme džemem a slabou vrstvou krému. Položíme je na sebe, povrch potřeme džemem a uložíme do chladničky ztuhnout.

  • 4

    Moučník nakrájíme na kostky 5x5 cm. Polevu rozpustíme a obarvíme narůžovo. Kostky namáčíme do polevy a odkládáme je na pečicí papír, kde necháme polevu ztuhnout. Uložíme do papírových košíčků a ozdobíme kouskem fíku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace