Focaccia s fetou a zeleným chřestem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Těsto na focacciu 1 ks
  • Chřest zelený 200 g
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Rukola 1 hrst
  • Sůl 1 dle chuti
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Sýr feta 200 g
  • Pepř mletý červený 1 lžička

Postup

  • 1

    Těsto rozdělíme na čtyři díly a rozválíme na podlouhlé placky. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 minut.

  • 2

    Mezitím přivedeme k varu v hrnci vodu se solí. Zelený chřest do ní vložíme a asi 2 minut povaříme. Pak ho zchladíme ve studené vodě. Zchlazený chřest škrabkou nakrájíme na plátky. V míse je pokapeme olejem a citronovou šťávou.

  • 3

    Upečené placky necháme lehce zchladnout. Pak je potřeme fetou a obložíme naškrábaným chřestem a pikantními listy mizuny či rukoly. Vše posypeme podrceným červeným pepřem.

  • 4

    Tip: Těsto na focacciu si můžeme připravit doma. Potřebujeme na něj jen 500 g hladké mouky, 20 g čerstvého droždí, ½ lžíce soli a 400 ml vlažné vody. Nebo můžeme použít také chlazené těsto na pizzu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace