Focaccia se zelím a slaninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 5 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Droždí 20 g
  • Olej olivový dle chuti
  • Tymián 5 snítek
  • Zelí kysané 300 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Voda 400 ml
  • Anglická slanina 250 g

Postup

  • 1

    Do mísy nalijeme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout.

  • 2

    Po vykynutí těsto zpracujeme na pět bochánků, ze kterých pak na pomoučeném válu rukou vytvoříme pět menších placek. Zelí necháme okapat a vymačkáme z něj lák. Slaninu nakrájíme na menší kostičky. Na vzniklé placky rovnoměrně rozdělíme kysané zelí, kostičky slaniny a nasypeme tymián. Placky pokapeme olivovým olejem.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200 - 220 oC. Plech vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj placky. Pečeme je zhruba 10 minut. Po upečení necháme placky vychladnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace