Francouzská hovězí polévka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 3 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hovězí přední 400 g
  • Cibule 2 ks
  • Karotka 4 ks
  • Slanina 100 g
  • Bazalka dle chuti
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Černý pepř celý 4 kuličky
  • Olej olivový dle potřeby
  • Víno červené 400 ml
  • Petržel 2 ks
  • Brambory 2 ks
  • Tymián 2 snítky
  • Rozmarýn 1 snítka
  • Nové koření 4 kuličky
  • Sůl dle potřeby
  • Hovězí vývar dle potřeby

Postup

  • 1

    Maso očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme červeným vínem. Přidáme všechnu očištěnou zeleninu, tymián, rozmarýn, černý pepř a nové koření. Necháme alespoň hodinu v chladu odležet.

  • 2

    Víno slijeme a maso necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme maso a ze všech stran ho opečeme, aby se zatáhlo. Pak přilijeme víno a zvolna vaříme při 160 °C asi 3 hodiny. Podle potřeby doléváme vývar.

  • 3

    Ke konci vaření vložíme do polévky zeleninu a vše uvaříme doměkka. Během vaření sbíráme pěnu, která se tvoří na vývaru.

  • 4

    Hotový vývar scedíme. Uvařené maso nakrájíme společně se zeleninou na nudličky a vložíme zpět do vývaru. Nakonec dochutíme solí a pepřem a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace