Francouzská velikonoční paštika


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 200 g
  • Máslo 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Bůček vepřový 500 g
  • Petrželka dle chuti
  • nakládaný celý pepř 2 lžičky
  • Vejce 7 ks
  • Cukr moučka 1 lžíce
  • pečené vepřové maso 250 g
  • Vepřová játra 500 g
  • Pažitka dle chuti
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Na vál prosijeme mouku a uprostřed vytvoříme důlek. Do něj rozklepneme jedno vejce, rozkrájíme změklé máslo, cukr rozpuštěný v trošce vody, špetku soli a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Pečené libovější vepřové maso (můžeme však použít i pečené kuře nebo králíka) nakrájíme na kousky. Zbylá vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Bůček a játra nakrájíme na kousky, jemně umeleme, osolíme a do směsi vmícháme usekanou petrželku a pažitku.

  • 3

    Dvě třetiny těsta tence rozválíme a plátem vyložíme dno a stěny zapékací formy. Na těsto rozložíme půlky vajec a kousky vepřového masa. Pak přidáme lžičkou hrudky ochuceného hašé. Povrch náplně posypeme nakládaným pepřem a paštiku uzavřeme zbytkem těsta rozváleným na tenký plát. Kraje navlhčíme vodou, slepíme a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 35-40 minut. Paštiku podáváme teplou i studenou se zeleninovým salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace