Gaskoňský hrnec s vodnicí a mrkví


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 2 ks
  • Vepřová kýta 200 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Tymián dle potřeby
  • Celer nať dle potřeby
  • Listy kapusty několik
  • Vodnice 4 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 3 stroužky
  • Vepřové ramínko 400 g
  • Bobkový list dle potřeby
  • Petrželka dle potřeby
  • Mrkev 4 ks
  • Kapusta růžičková 200 g
  • Brambory 400 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme. Vepřové maso omyjeme a vložíme do velkého hrnce. Zalijeme je 3 litry vody, přidáme slaninu, celé cibule, stroužky česneku a svázané bylinky. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a pak na mírném plameni vaříme asi hodinu. (Chceme-li mít pokrm silnější, můžeme v ní vyvařit i vepřové kosti.)

  • 2

    Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev dobře očistíme, kapustu omyjeme, vodnici a brambory oloupeme a vše nakrájíme na malé kousky. Zeleninu přidáme do hrnce k masu. Podle chuti osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.

  • 3

    Z polévky vyjmeme bylinky, cibuli, česnek, maso a slaninu. Maso i slaninu nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. Rozdělíme do misek a podáváme s pečivem či chlebem. Tip: Francouzi sní maso a zeleninu, zbylou tekutinu v misce dolijí červeným vínem a vypijí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace