Gratinovaná zelenina s cuketou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 2 ks
  • Hrášek mražený 200 g
  • Máslo 40 g
  • Sýr niva 70 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Cuketa 1 ks
  • Sůl dle chuti
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Mrkev oškrábeme, cuketu opláchneme. Vše pokrájíme na delší úzké špalíčky. Cibule s česnekem oloupeme. Cibule nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme ji a mrkev v ní povaříme asi 5 minut. Scedíme ji a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi necháme rozpustit máslo. Přidáme mrkev, cuketu, cibuli, česnek a hrášek. Vše krátce orestujeme.

  • 4

    Když zelenina změkne, osolíme ji, opepříme a přendáme do pekáčku. Poklademe ji plátky nivy a vložíme do trouby. Při 200 °C ji zapékáme, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace